60-годишен юбилей – празник скъп здравей, здравей!

       60 години- опора, спомени, надежда. 60години - Радост за децата всеки ден.                 На 31 май 2023г. ДГ „Буратино” отбеляза тържествено  своя 60-годишен юбилей с вълнуваща среща на учители, директори, бивши колеги и възпитаници на детската градина. Децата представиха прекрасен концерт, изпълнен с много емоции и усмивки.  

        Официални гости на празника бяха: инж. Емануил Манолов - Кмет на Община Павликени, инж. Анастасия Вачева- зам кмет на Община Павликени, г-жа Катя Димитрова- началник отдел хуманитарни дейности в Община Павликени, г-жа Мария Петкова – гл. експерт култура и образование в Община Павликени , г-н Петър Петров – секретар на Народно читалище „Братство“ гр Павликени, г-н Петър Петров – кмет на с. Стамболово,  бивши служители на ДГ, директори на детски градини  и училища от Община Павликени и Община Сухиндол, , дарители на ДГ.

    Поздравителни адреси и цветя бяха получени от кметовете на селото и общината, директори на детски градини и училища в общината  и от ОС - Павликени

      Директорката на ДГ „Буратино“ г-жа Белоева сподели, че  „През всичките тези 60 години екипът на ДГ „Буратино“ с много любов, с много чувство за отговорност и всеотдайност изпълняваше своята мисия,   да отгледа и възпитава бъдещето на България – нашите прекрасни деца. ДГ „Буратино“ е пазител на традиции и ценности, наред с това и последовател на новостите в системата на образованието и възпитанието на най-малките и основа за бъдещето им развитие като личности“.    

      Благодари за всеотдайността, професионализма и обичта към децата на учителите и служителите, на общинското ръководство  за уважението към професията и подкрепата. Пожела на всички здраве и още много щастливи години.

      Празникът завърши с изнасянето на празнична торта под звуците на песента „Любима детска градина“.