Седмицата на детската книга

24 март - 30 март 2022г

 

В тази седмица  направихме интересно пътуване във вълшебния свят на приказките, в което  децата  се докоснаха до магията на незабравимите герои от любими приказки.

Първия ден от „Седмица на детската книга“ децата се насладиха на изключително оби- чаната приказка „Трите прасенца“ , от която децата разбраха, че работливостта и предвидливостта се отплащат, прочетена от библиотекарката Дори.

Втория ден леля Катя  запозна дечицата с поучителната история за наивността на Косе Босе и лукавата Кума Лиса в любимата народна приказка „Косе Босе“, която им разкри  опасностите и страха,  приятелската ръка и  как силният може да закриля слабите. А може би малко и за това как хитреците сами падат в собствените си капани.

Третият ден мама Преслава прочете красивата българска приказка „Златното момиче“ за работливата и мързеливата сестра и за разноцветната вода, която те позлатява или почерня, остана в сърцето на всяко момиченце. То лесно проумява какъв е добрият човек и колко ценна е добротата и грижата за другите.

Четвъртия ден дядото на Даниела прочете римуваната руската народна приказка за наказаната алчност „Рибарят и златната рибка“, която спомогна за развиване на езиковите умения на децата.

Петия ден третокласничка прочете „Вълкът и седемте козлета“  от съкровищницата на братя Грим. Любима приказка за упоритостта на злото, но и за силата на семейството.                      

Шестия ден малчуганите в захлас слушаха  приказката  за умната питка, която успява да надхитри животните, които са трудностите по пътя към корените ѝ, прочетена от майката на Станимир.